Top Fokmerrie in de schijnwerpers.

Gepubliceerd op 3 januari 2024 om 22:23

Het verhaal van een top fokmerrie.

In December 2023 een bezoek gebracht aan de Fam. Hoekstra in het Zeeuwse Stad aan het Haringvliet. Aanleiding was dat zij in het bezit zijn van een fokmerrie, waarvan maar liefst drie nakomelingen hebben gelopen in de finales tijdens het WK voor Jonge springpaarden op Zangersheide in 2023.

Enige jaren geleden kwam Elentrix Hedoniste in het bezit van de familie Hoestra en werd door zoon Jelmer uitgebracht op 1.45 mtr niveau. Deze merrie was een dochter van Ogano Sitte , van moeders kant Argentinus x Libero H x Concorde x Lucky Boy xx. Klinkende namen in de fokkerij . Helaas kwam door een blessure een beloftevolle sportcarrière ten einde. Heel jammer voor de sportieve loopbaan, maar een groots begin van een fok carrière. In 2017 worden Maddox vh Haringvliet ( v. Monte Bellini) en Mystery Lady vh Haringvliet ( v. Grandorado TN ) geboren. En in 2018 zijn Unity vh Haringvliet (v. Unaniem) en Vinardi vh Haringvliet ( v. Verdi TN ) geboren.

Maddox baarde heel veel opzien door 3e te worden op t WK , maar ook Unity en Vinardi wisten met goede klasseringen door te dringen naar de WK Finaledag. Uiteraard bleef dit niet onopgemerkt en wist de Engelse topruiter Ben Maher Maddox naar zijn stallen te halen.

Dit is op fokkerijgbied een topresultaat, zeker als je bekijkt dat ze met verschillende hengsten , topnakomelingen brengt. Eens te meer wordt er weer aangegeven, dat een goede fokmerrie heel bepalend kan zijn voor de fokkerij.