Lars Kersten wint Wereldbekerwedstrijd Gotenburg

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 22:33

In een volgepakt Scandinavium in het Zweedse Gotenburg zorgde de 24 jarige Limburgse springruiter Lars Kersten voor een regelrechte sensatie. Met de door zijn vader gefokte merrie Halilea (v. Zirocco Blue VDL ) wist hij de FEI Longines Wereldbekerwedstrijd te winnen. In een bloedstollende barrage  liet hij wereldtoppers als Henrik von Eckermann en Peder Frederickson achter zich. Met een tijd van 35.44 seconden boekte hij daarmee zijn eerste 5* Grote Prijs.

 De eerste reacties van Lars waren dan ook: Ik heb er geen woorden voor…… Ongelooflijk om van deze twee legendes in de springsport te kunnen winnen. Ik hoop dan ook dat ik een Zweeds feestje niet verstoord heb!

Volgens vader Pieter, was dit een kippevel moment, net als in een film, alles lukte ook gewoon. Het hele concours liep gewoon super. Naast dit geweldige resultaat, behaalde hij met zijn andere paarden ook hele mooie resultaten. Dit is een geweldig resultaat voor het hele gezin Kersten en hun team. Pieter vertelt: Het gevoel bij dit succes van Lars en Halilea is nog mooier , omdat de merrie door ons zelf is gefokt. Ik heb haar moeder Lea, v. Larome, zelf nog gereden tot in het 1.35mtr. Zij geeft zoveel kwaliteit door aan haar nakomelingen zoals de juiste instelling, altijd bereid om ervoor te gaan, en voorzichtig op de sprong.

Als 5,6 en 7 jarige liep Halilea alleen maar 1.20-1.30mtr. wedstrijden. Rustig voorbereiden op het latere, grotere werk. Daardoor heeft Lars haar ook heel veel zelfvertrouwen kunnen geven en is deze combinatie uitgegroeid tot Wereldniveau.

Hoe ziet de toekomst van Halilea eruit? Pieter vervolgt: Natuurlijk komen er talloze telefoontjes en aanbiedingen….. Maar op dit moment is zij onze blikvanger, zij zet onze stal in de schijnwerpers, biedt  ze Lars  kansen . Echter, wij moeten  er als familie en team, zonder sponsor, hard aan werken om dit alles te kunnen realiseren. Voorlopig blijft ze zeker hier voor een mooie sportieve carrière met Lars op het allerhoogste niveau. Zolang het ook financieel verantwoord blijft, want onze stal moet ook in de toekomst verder kunnen draaien.

Tot slot geeft Pieter aan, dat de Lars en de hele familie is overweldigd door alle felicitaties, lovende woorden, telefoontjes en berichten  van mensen , die schrijven dat dit ook hun motiveert in de toekomst.

Kortom een droom , die uitkomt. Een geweldig succes waar je als familie en team jarenlang voor gewerkt hebt, en op zo’n moment een bekroning komt op alle noeste arbeid.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.