Centa de Muze, een wereldmerrie

Gepubliceerd op 10 oktober 2023 om 10:06

Centa de Muze , een naam die menig fokkershart sneller doet slaan.

Enige tijd geleden hebben wij voor het Z Magazine foto's gemaakt bij stal de Regor, van de familie Veldeman. En dus ook van deze inmiddels wereldberoemde fokmerrie. Helaas is ze door een blessure nooit onder het zadel geweest. Maar deze merrie staat steeds garant als moeder van afstammelingen van topwaliteit, zowel in sport als fokkerij. Ook op veilingen brengen haar nakomelingen steeds veel geld op. Freestyle De Muze, Horizon de Regor, Inri de Regor, Kerly de Regor en Melia de Regor, zijn zo maar een paar voorbeelden van nakomelingen die al 150-160 mtr.springen. De hengst Toemme de Regor v Chacco Blue uit Centa is inmiddels goedgekeurd als dekhengst en staat momenteel op Stoeterij Zangersheide en zijn eerste nakomelingen staan ook garant voor kwaliteit.

Haar vader Cento was met Otto Becker uitermate succesvol in de sport, en ook in de fokkerij is hij heel waardevol. En misschien gaf hij ook wel type en exterieur door aan Centa de Muze. De hengsten uit de moederlijn , Nabab de Reve en Chin Chin, hebben ook ruimschoots hun sporen verdiend in de fokkerij. Maar zeker zo waardevol zijn moeder Walloon de Muze en grootmoeder Qerly Chin.

Moeder Walloon de Muze liep zelf 1,60 Grand Prix met Michel Hecart. Zij bracht onder andere ook de bekende merrie MoM's Toupie de la Roque va Pieter Devos.

Grootmoeder Qerly Chin heeft zelf ook in de Wereldbekerwedstrijden geschitterd en al zeker 7 afstammelingen gebracht die Internationaal 1.50 mtr. of hoger springen.

Dit is slechts een korte samenvatting. Niet alleen Centa fokt geweldig, maar ook haar nakomelingen geven deze kwaliteiten door. Kortom een merrie met Wereldfaam!