Cornet Obolensky , een Topvererver

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 20:17

Cornet Obolensky, Tophengst- Wereldvererver.

De inmiddels 24 jarige imposante schimmel hengst werd geboren bij Thierry Degraeve in Belgie. Bij de geboorte kreeg hij de naam Windows van het Costersveld mee.Clinton tekende voor het vaderschap, afkomstig uit de eerste veulenjaargang.Moeder Rabanna van het Costersveld was van Heartbreaker x Randel Z. Zij was zelf ook actief in de springsport op 1.45mtr niveau. Heartbreaker was een van de meest invloedrijke zonen van Nimmerdor. Grootmoeder Holivea van Costersveld, was zelf een welbekend springpaard en bracht ook Querido (v.Feinschnitt I). Verderop in de moederlijn zie je onder meer Beaujolais, Farn en Duc de Normandie.In 2001 verscheen hij op de hengstenkeuring in Westfalen en wist meteen te bekoren met een 10 voor t vrijspringen en 9,42 voor het springen onder het zadel. Hij werd toen aangekocht door de Oekraïners Victor Timoschenko en Valentin Nychyporenko. Ze gaven hem toen de naam Cornet Obolensky.Marco Kutscher behaalde heel veel sportieve successen met deze hengst. In 2004 begon t al met de kwalificatie voor het Bundeschampionat. Deze combinatie behaalde veel topklasseringen Individueel, Landenteam in veel Grote Prijzen, Nations Cups en Olympische Spelen.Uit zijn eerste veulenjaargang kwamen gelijk enkele opvallende hengsten, oa. Cristallo I, Cornado NRW en Conte Bellini . Ze werden allemaal gelijk goedgekeurd en springen ook op het hoogste niveau. Op 14 jarige leeftijd stond hij al op de zesde plaats van de WBFSH ranking Een van zijn meest invloedrijke zonen is toch wel Comme il Faut uit Ratina Z.In 2021 werd hij in het Hannoveraner stamboek ingeschreven met 615 nakomelingen met een totale winst van5.400.000 euro. Zelf sprong hij daarvan ook nog een dik 775.000 euro bij elkaar.Wat maakt hem nu tot een stempelhengst?

Als je op Horsetelex kijkt, vind je daar maar liefst ruim 4500 afstammelingen vermeldt. Een heel groot gedeelte ervan die 1.45mtr of hoger springt. Verder een heel legioen goedgekeurde zonen . Veel dochters die op hun beurt deze goede genen doorgeven. Ook bij veilingen kom je vaak de naam van Cornet tegen, als vader van de beter betaalde veulens en paarden.

Hij heeft enige tijd op stoeterij Gestüt Zhashkiv in de Oekraïne gestaan samen met zijn zoon Comme il Faut, maar door de oorlog aldaar, zijn beiden teruggehaald naar Duitsland en staat hij momenteel bij Kai Ligges.

In een weblog is er eigenlijk te weinig ruimte om, al die toppers te benoemen met naam en prestaties.Het was me een waar genoegen deze tophengst te fotograferen, te genieten van zijn uitstraling .