Ermitage Kalone, Rijzende Ster.......

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 00:31

Ermitage Kalone, een naam die op dit moment heel veel opzien baart in de paardensport en fokkerij. Inmiddels een gevestigde naam in heel Europa. Een gigantisch aantal dekkingen in verschillende landen getuigen van het vertrouwen dat heel veel fokkers in deze hengst hebben. Steeds weer weet hij te imponeren met zijn ruiter met Gilles Thomas. Hij springt met zoveel gemak , techniek, vermogen en een top karakter. En blijkt hij deze eigenschappen ook prima te vererven.

In 2014 werd hij geboren bij zijn fokster Magali Desalle in Moissac, Frankrijk. Ingeschreven bij het SF. Op jonge leeftijd naar België verhuisd naar de stallen van Marc van Dijck. Inmiddels is hij goedgekeurd voor het BWP, SF en later voor KWPN.  Hij sprong in het oog tijdens Hengstencompetitie 4,5 en 6 jarigen. In 2021 kwam Ermitage  naar Gilles Thomas waar ze naar verschillende ereplaatsen in de CSIYH van Valkenswaard, Lier en Opglabbeek sprongen. Ook kreeg hij de BWP Young Stallion Award toegewezen dat jaar.

Zijn vader Catoki , vader van diverse topsportnakomelingen, waaronder veel GPpaarden, presteerde zelf op het hoogste niveau met Philip Weisgaupt en Emile Hallundback. Waar vader Catoki en grootvader Kannan gevestigde waardes zijn en in veel afstammingen voorkomen, maakt de Anglo Arabische moederlijn hem misschien ook net weer wat interessanter, toch weer een wat andere bloedvoering, Deze Anglo stam is een zeer bekende en gegeerde stam voor zijn sportpaarden alsook de gekeurde hengsten die er reeds zijn uit voortgekomen. Uit deze hoog gewaardeerde Anglo-Arabische stam komen meerdere sportpaarden alsook gekeurde hengsten zoals, Fusain du Defey ( Phosph'or), Quercus du Maury ( Quatar du Plapé), Nuit d'amour de Buissy ( Ryon d'Anzex) ,Kim du Maury ( Samuel) .

Ermitage is het eerste fokproduct van de Kannan dochter Bellaventure Kalone, die jong geblesseerd raakte en zodoende alleen voor de fokkerij ingezet. De Anglo Arabische merrie Blague de Maury ( v. Veloce de Favi x ) was op haar beurt de grootmoeder van Ermitage. Zij was als 6 jarige finaliste in Fontainebleau en presteerde uitstekend op 1.35 mtr. niveau.  Ze is de moeder van Vertige Kalone ( Berlin) die 145 springt alsook van Prestige Kalone ( Potter du Manou) die op 160 level springt met Philppe Rozier.

Zijn eerste nakomelingen zijn geboren in 2018. Wat te denken van Sunday JM, Soleil Optimus ( nu bij VDL Stud), Extreme D' Emma Z en de kampioen van de hengstenkeuring 2023 in België, Ultra Star JM.