Ermitage Kalone, Rijzende Ster.......

Ermitage Kalone, een naam die op dit moment heel veel opzien baart in de paardensport en fokkerij. Inmiddels een gevestigde naam in heel Europa. Een gigantisch aantal dekkingen in verschillende landen getuigen van het vertrouwen dat heel veel fokkers in deze hengst hebben. Steeds weer weet hij te imponeren met zijn ruiter met Gilles Thomas. Hij springt met zoveel gemak , techniek, vermogen en een top karakter. En blijkt hij deze eigenschappen ook prima te vererven.

Lees meer »

Jumping Indoor Maastricht 2023

Het zit er weer op. Drie dagen volop genieten van topsport, spanning en emotie. Veel mooie momenten in beeld vast kunnen leggen. Ook veel mensen mogen ontmoeten en spreken. Het JIM is toch een van de jaarlijkse hoogtepunten  in Limburg en omstreken. Ook foto's mogen maken  tijdens de uitreiking van de  diverse Awards voor Limburg Paardensport. Naast het springen ook de FEI Wereldbeker wedstrijd Indoor Marathon vastgelegd in beeld. Wat een spektakel toch altijd. Uiteindelijk greep de Australier Boyd Exell de winst. In de  CSI 4* Grand Prix ging Maikel van der Vleuten  met de hengst Luigi D' Eclipse na een zinderende barragerit aan de haal met de titel. Maastricht , het was weer schitterend. Chapeau.

Lees meer »

Jumping Indoor Maastricht komt er weer aan

Het JIM begint weer over een paar dagen. Het CSI4*  evenement belooft weer een spektakelstuk te gaan worden. Naast diverse Internationale springrubrieken, waarin heel veel topruiters van over de hele wereld deelnemen, staat er ook weer de FEI Driving World Cup wedstrijd op t programma.Telkens weer een spektakelstuk , waar topmenners met hun paarden voor heel veel sensatie en spanning zorgen. Ook is er plek voor de diverse Nationale - en ook Pony rubrieken. Jaarlijks een van de Hippische hoogtepunten in  Limburg en de Euregio. Naast de vele stands zal ook de Bourgondische gezelligheid weer veel mensen naar Maastricht trekken.

Lees meer »

Alle ogen gericht op Long John Silver N.O.P

Deze week werd plots de verkoop van het toppaard van Jur Vrieling bekend gemaakt. Kort voor de Olympische Spelen vertrekt hij naar de jonge Zwitserse amazone Géraldine Straumann. Media liepen over, ook landelijke en regionale dagbladen besteedden er ruimschoots aandacht aan. Vooral omdat dit paard eerst in t fonds van 't N.O.P. zat, waardoor hij eigenlijk behouden zou blijven tot de Olympische Spelen. Anderzijds kan ik me ook in de eigenaar verplaatsen, als er zo'n gigantisch bedrag geboden wordt. Iedereen leek er een mening over te hebben. Ik wil hier ook geen mening ventileren, en zeker geen discussies. Voor mij blijft deze foto een mooie herinnering aan dit toppaard.

Lees meer »

Beter en sneller......

Na jaren van trouwe dienst begon mijn  MacBook Pro toch minder te worden. In het begin was het erg wennen aan het Apple gebeuren, maar na een tijdje  bleek het toch erg fijn werken met deze laptop. Vooral op het gebied van bewerken van foto's is de Macbook toch wel een heel mooi gereedschap. Jaren met plezier gewerkt. Echter het installeren van de nieuwste programma's lukte niet meer. Voor de rest blijft hij uiteraard nog heel bruikbaar. Maar voor het bewerken en uitzoeken van de foto's is er een nieuwe MacBook Pro versie 2023 gekomen. Weer een wereld van verschil in beeld, snelheid, geheugen en geluid. En gelijk de nieuwste versies van Lightroom en Photoshop 2024 erop. Ook deze nieuwste versies geven zoveel meer mogelijkheden. Al moet ik me daar nog effe in verdiepen en uitproberen.

Lees meer »

Indoorseizoen 2023-2024

Na een heel geslaagd en druk Outdoor Seizoen met heel veel mooie momenten gaan we ons nu opmaken voor het Indoor seizoen. Veel hele mooie evenementen liggen weer in het verschiet. Er zijn al diverse aanvragen om  fotoverslagen te doen voor wedstrijden en keuringen. Onder andere Jumping Indoor Maastricht, Indoor Mechelen en The Dutch Masters  staan weer ingepland, naast verscheidene andere mooie paarden(sport)evenementen. Waar we in de zomer vaak te maken hadden met extreme weersomstandigheden, is dat bij het Indoor seizoen toch beter te doen. Al vergt het weer iets meer van Camera en Lens. Maar altijd weer mooie sport. Niet alleen het springen en dressuur komen in beeld, maar ook weer het altijd spectaculaire Indoor Marathon voor Vierspannen.

Lees meer »

Limburg Paardensport Netwerkbijeenkomst

Afgelopen Maandag werd door Limburg Paardensport een netwerkbijeenkomst gehouden op het schitterende complex van Carpe Diem Equestrian Team te Baarlo. Een 50tal genodigden namen deel aan deze avond. Hier werd door Cissy Schuring  de nieuwe promotiefilm getoond. Na de boeiende bespreking volgde een interessante rondleiding door dit geweldig mooi opgezette bedrijf, voorzien van een boeiende uitleg. Als afsluiter een gezellig samenzijn waar nieuwe contacten werden gelegd en anderen verstevigd. Hierbij enkele foto's van deze avond.

Lees meer »

Plexiglas Afbeelding

Vandaag gaan we weer een mooie Plexiglas afbeelding afleveren bij trotse fokkers. Op deze afbeelding van 100 x 66 cm staan maar liefst vier generaties paarden, gefokt en in eigendom  van de familie de Crom in Maarheeze. Inmiddels hebben we al heel wat mensen blij mogen maken met afbeeldingen op Plexiglas of Canvas.

Lees meer »

Hengst in de spotlights: Casallco

Deze bruine hengst van Casall x Contender x Carthago werd in 2011 geboren bij zijn fokker Frans Vrenken in Maasbree. Hij komt uit de Holsteiner stam 8798. Zijn stokmaat is 1.74 m. Via de Prinsjesdagveiling verhuisde hij uiteindelijk naar de stal van Paul Schockemöhle. Nu premiehengst en goedgekeurd voor Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, OS, Westfalen. De Duitse ruiter Bastian Freese bracht hem uit in het 1.30 mtr., waarna Philip Rüping de teugels overnam en hem naar het 1.60 mtr. bracht. Als je naar zijn nakomelingen kijkt, zijn er al een groot aantal van 1.40 mtr. of meer gekwalificeerd. Er zijn al een tiental zonen goedgekeurd. Vader Casall behoeft geen verdere toelichting..........een top springhengst, die ook in de fokkerij zijn sporen heeft verdiend. Hetzelfde geldt zeker voor de hengsten Contender en Carthago. Op het WK jonge springpaarden in Lanaken 2023 bracht hij de Wereldkampioen bij de zesjarigen Cascajall, mv. Comme Il Faut met Katrin Eckermann. En tevens de Reserve Wereldkampioene bij de zevenjarigen Casanina PS, gereden door Philip Rüping, mv. Chacco Blue. Hij zelf werd ook 4e in de categorie Sires of the World. Ik heb hem meerdere keren in actie gezien en ben altijd erg onder de indruk geweest van zijn techniek en toewijding. Bovendien is Casallco een prachtige verschijning.

Lees meer »