Lars Kersten wint Wereldbekerwedstrijd Gotenburg

In een volgepakt Scandinavium in het Zweedse Gotenburg zorgde de 24 jarige Limburgse springruiter Lars Kersten voor een regelrechte sensatie. Met de door zijn vader gefokte merrie Halilea (v. Zirocco Blue VDL ) wist hij de FEI Longines Wereldbekerwedstrijd te winnen. In een bloedstollende barrage  liet hij wereldtoppers als Henrik von Eckermann en Peder Frederickson achter zich. Met een tijd van 35.44 seconden boekte hij daarmee zijn eerste 5* Grote Prijs.

Lees meer »

Afbeelding op Plexiglas

What could be better than a lasting memory on the wall? We regularly receive requests to have a beautiful photo printed on Plexiglas. Several copies are now hanging in several living rooms, offices, canteens and business premises. A real piece of jewelry on the wall, featuring your favorite four-legged friend. It could just be a single photo. But it could just as easily be a beautiful collage of several horses. We have already made one of four generations together in a collage. Everything according to your wishes and possibilities. The images are printed on 10 mm thick plexiglass. This also provides a beautiful depth effect. A hanging system is included, with which it is "invisibly" attached to the wall. Almost all sizes are available, upon consultation.

Lees meer »

Nieuw lees voer, Das Springpferd door Fritz Thiedemann

Since yesterday I have owned the book Das Springpaard written by Fritz Thiedemann. A wonderful reference work. Although an old book, but still in excellent condition, it also appears to be a first edition from 1979. The original packaging is still included. Not only photos fascinate me, but also breeding, and this book fits in nicely with that. A chapter in history, but also very educational is the part about breeding at the time in, for example, Holstein, with various beautifully designed pedigrees. A very educational piece about assessing free jumping, in clear photo series. But also the training and development of horse and rider. The clear and professional language of the Olympiad rider makes this a wonderful book. Even though it is an old book, it contains so much useful information, even for today's riders. I'm very happy with it!

Lees meer »

CSI Mechelen komt er aan

Traditiegetrouw vindt CSI Mechelen weer plaats tussen de Feestdagen.  De organisatie staat bekend voor een mooie en sportieve happening.. We zijn  er al enkele keren te gast geweest. Altijd een schitterende belevenis in de Nekkerhal. En steeds weer veel enthousiast publiek. De Belgische gastvrijheid maakt het tot een van de hoogtepunten van het jaar.  In de hal zijn er maar liefst twee pistes en daarnaast een groot en levendig strodorp. Ook is er aandacht voor Landelijke rubrieken en ponywedstrijden. Er zijn Wereldbekerwedstrijden in drie disciplines, nl. Springen, Dressuur en IndoorMarathon voor Vierspannen.  De spanning bij het 5* Jumping , het in een mooi ritme dansen van paard en ruiter in een muisstille arena........ en de stuurmanskunst bij de vierspannen........Het staat altijd garant voor topsport. Wederom staan er klinkende namen op de deelnemerslijst. We gaan weer zorgen voor mooie beelden van dit schitterend evenement. Altijd weer fijn om collega fotografen en journalisten te ontmoeten in de laatste week van het jaar.

Lees meer »

United Touch S , Genen die presteren

United Touch S ....... deze naam werd al regelmatig met ontzag uitgesproken onder de kenners. Vaak wist dit paard al te imponeren. Met name de overwinning in de 5* Rolex Grand Prix in Genève 2023 bracht hem in een illustere rij van toppaarden. Zijn techniek, vermogen, inzet, galoppade maken hem tot een wereldpaard. Daarnaast beschikt hij ook over een mooi , aansprekend model. Wie is deze tophengst?

Lees meer »

Ermitage Kalone, Rijzende Ster.......

Ermitage Kalone, een naam die op dit moment heel veel opzien baart in de paardensport en fokkerij. Inmiddels een gevestigde naam in heel Europa. Een gigantisch aantal dekkingen in verschillende landen getuigen van het vertrouwen dat heel veel fokkers in deze hengst hebben. Steeds weer weet hij te imponeren met zijn ruiter met Gilles Thomas. Hij springt met zoveel gemak , techniek, vermogen en een top karakter. En blijkt hij deze eigenschappen ook prima te vererven.

Lees meer »

Jumping Indoor Maastricht 2023

Het zit er weer op. Drie dagen volop genieten van topsport, spanning en emotie. Veel mooie momenten in beeld vast kunnen leggen. Ook veel mensen mogen ontmoeten en spreken. Het JIM is toch een van de jaarlijkse hoogtepunten  in Limburg en omstreken. Ook foto's mogen maken  tijdens de uitreiking van de  diverse Awards voor Limburg Paardensport. Naast het springen ook de FEI Wereldbeker wedstrijd Indoor Marathon vastgelegd in beeld. Wat een spektakel toch altijd. Uiteindelijk greep de Australier Boyd Exell de winst. In de  CSI 4* Grand Prix ging Maikel van der Vleuten  met de hengst Luigi D' Eclipse na een zinderende barragerit aan de haal met de titel. Maastricht , het was weer schitterend. Chapeau.

Lees meer »

Jumping Indoor Maastricht komt er weer aan

Het JIM begint weer over een paar dagen. Het CSI4*  evenement belooft weer een spektakelstuk te gaan worden. Naast diverse Internationale springrubrieken, waarin heel veel topruiters van over de hele wereld deelnemen, staat er ook weer de FEI Driving World Cup wedstrijd op t programma.Telkens weer een spektakelstuk , waar topmenners met hun paarden voor heel veel sensatie en spanning zorgen. Ook is er plek voor de diverse Nationale - en ook Pony rubrieken. Jaarlijks een van de Hippische hoogtepunten in  Limburg en de Euregio. Naast de vele stands zal ook de Bourgondische gezelligheid weer veel mensen naar Maastricht trekken.

Lees meer »

Alle ogen gericht op Long John Silver N.O.P

Deze week werd plots de verkoop van het toppaard van Jur Vrieling bekend gemaakt. Kort voor de Olympische Spelen vertrekt hij naar de jonge Zwitserse amazone Géraldine Straumann. Media liepen over, ook landelijke en regionale dagbladen besteedden er ruimschoots aandacht aan. Vooral omdat dit paard eerst in t fonds van 't N.O.P. zat, waardoor hij eigenlijk behouden zou blijven tot de Olympische Spelen. Anderzijds kan ik me ook in de eigenaar verplaatsen, als er zo'n gigantisch bedrag geboden wordt. Iedereen leek er een mening over te hebben. Ik wil hier ook geen mening ventileren, en zeker geen discussies. Voor mij blijft deze foto een mooie herinnering aan dit toppaard.

Lees meer »

Beter en sneller......

Na jaren van trouwe dienst begon mijn  MacBook Pro toch minder te worden. In het begin was het erg wennen aan het Apple gebeuren, maar na een tijdje  bleek het toch erg fijn werken met deze laptop. Vooral op het gebied van bewerken van foto's is de Macbook toch wel een heel mooi gereedschap. Jaren met plezier gewerkt. Echter het installeren van de nieuwste programma's lukte niet meer. Voor de rest blijft hij uiteraard nog heel bruikbaar. Maar voor het bewerken en uitzoeken van de foto's is er een nieuwe MacBook Pro versie 2023 gekomen. Weer een wereld van verschil in beeld, snelheid, geheugen en geluid. En gelijk de nieuwste versies van Lightroom en Photoshop 2024 erop. Ook deze nieuwste versies geven zoveel meer mogelijkheden. Al moet ik me daar nog effe in verdiepen en uitproberen.

Lees meer »